Achtergrond informatie

Met Penis Dialogen maken we ruimte voor andere gesprekken dan “kleedkamerpraat”. Hoe blijft seks leuk en lekker in het #metoo tijdperk. Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat de wereld seksueel veiliger en gezonder wordt? Met minder geweld tegen vrouwen, seksueel misbruik van minderjarigen en minder homogeweld?

De manier waarop ‘mannen’ met seksualiteit omgaan wordt in grote mate bepaald door de rolmodellen die ons omringen. Ondervinden dat je een eigen seksualiteit mag hebben, en dat grensoverschrijdende ervaringen in je eigen leven, als dader of als slachtoffer, niet herhaald hoeven blijven. Het ontdekken dat er wel degelijk over seksualiteit gesproken kan worden en een kennismaking met de hoeveelheid emoties, oordelen en gevoelens die rond het delen over seksualiteit een rol spelen.

Circus Engelbregt onderzoekt hoe we de dialoog tussen mannen over de meerdimensionaliteit van seksualiteit kunnen oefenen. Hoe bieden we een veilige bedding voor elkaar zodat ook onze kwetsbare kanten aan het licht mogen komen? Hoe creëer je veiligheid rondom geiligheid? Waarom praten mannen doorgaans makkelijker met een vrouw dan met een man over seks? Wat is gezonde seksualiteit? En hoe verhouden seks en liefde zich tot elkaar? Hoe kunnen we er samen voor zorgen dat de wereld een seksueel veiligere, gezonde wereld wordt? Met minder geweld tegen vrouwen, seksueel misbruik van minderjarigen en minder homogeweld?